Kun oman tilan huolella viljeltyihin raaka-aineisiin panostaa hieman tarkkaa käsityötä ja kylmää tai kuumaa, syntyy luonnollisesti maukkaita luomujalosteita ja luomupakasteita.
Keskylän tilan ensimmäisiä jalosteita ovat olleet mansikkahillo ja mansikkamehu, jotka ovat ajan saatossa saaneet seurakseen suuren joukon muita Keskylän tilan tuotteista tehtyjä herkkuja.
Luomuhilloissamme on sokeria pääasiassa 20 prosenttia, ja loppu on puhtaasti sitä raaka-ainetta josta hillo on tehty. Mansikkaa tai vadelmaa.
Ruusukvitten on sen verran hapan jo itsessään, että siitä tehtyihin jalosteisiin on lisätty sokerin määrää, jotta tuote olisi käyttökelpoinen. Ruusukvitten-tuotteisiin on lisätty rakenteen vuoksi myös hieman vettä. Ruusukvitten sisältää niin suuren määrän pektiiniä, että ilman lisättyä vettä siitä tehty sose olisi liian kiinteää helposti käytettäväksi.
Keskylän tilalla valmistetaan asiakkaidemme toiveesta myös täysin ilman lisättyä sokeria olevia soseita ja täysmehuja, jotka sopivat tarkasti sokeria välttävän ruokavalioon.
Luomupakasteet
- Luomumansikka, pakastetu
- Luomuvadelma, pakastettu
- Luomumustaherukka, pakastettu
Luomumehut
- Mansikkamehu, sokeroitu 20%
- Mansikkamehu, makeuttamaton
- Vadelmamehu, sokeroitu 20%
- Vadelmamehu, makeuttamaton
- Mustaherukkamehu, sokeroitu 20%
- Mustaherukkamehu, makeuttamaton
- Ruusukvittenmehu, sokeroitu 40%
- Ruusukvittenmehu, makeuttamaton
- Punaherukkamehu, sokeroitu 20%
- Punaherukkamehu, makeuttamaton
- Valkoherukkamehu, sokeroitu 20%
- Valkoherukkamehu, makeuttamaton
- Viherherukkamehu, sokeroitu 20%
- Viherherukkamehu, makeuttamaton
- Åkerö – omenamehu, makeuttamaton
Luomuhillot ja soseet
- Mansikkahillo, sokeroitu 20%
- Mansikkasose, makeuttamaton
- Vadelmahillo, sokeroitu 20%
- Vadelmasose, makeuttamaton
- Ruusukvittenhillo, sokeroitu 36%
- Ruusukvittensose, makeuttamaton
Glögit