Lajittelemme mansikan Keskylän tilalla erilaisiin laatuluokkiin sen mukaan, millaiseen käyttöön mansikka mielestämme sopii parhaiten.
Parhaimman näköiset ja suurimmat mansikat kelpuutamme ykkösluokkaan, joko kannallisina tai perattuina sen mukaan, millainen asiakkaan kulloinenkin toive on.
Hieman pienemmät, mutta muuten hyvälaatuiset mansikat poimimme kannattomina ja lajittelemme pieneksi peratuksi. Pieni perattu on nimensä mukaisesti pientä perattua mansikkaa, joka sopii sellaisenaan pakastukseen tai suoraan nautittavaksi.
Sosemarjaksi valikoimme pintavikaista ja muuten hieman huonon muotoista mansikkaa, joka ei mielestämme täytä ykkösluokan tai pienen peratun kriteereitä. Sosemarja on lähes poikkeuksetta kannatonta, joten soseen tekeminen onnistuu ilman aikaavievää perkausta.
Kannallista, pintavikaista ja nappipäistä marjaa nimitämme mehumarjaksi, ja se soveltuukin nimensä mukaisesti mehun tekemiseen.
Missään myymässämme lajitteesa ei lähtökohtaisesti ole mukana multaa, homeisia marjoja tai muuten ajateltuun käyttöön kelpaamatonta mansikkaa, vaan jokainen pakkaamamme mansikka on syötävää.